δοκιμή πεδίου

Φ/Β Μονάδες

Μια πραγματική σύγκριση μεταξύ Μονοκρυσταλλικών, Πολυκρυσταλλικών, PERC και Διπλών Φ/Β Μονάδων.

Δεδομένα πραγματικού χρόνου
-- -- τοπική ώρα
Ημερομηνία εγκατάστασης: 09-03-2020
--
--
--
--
--
--
--
Ένταση ακτινοβολίας
Ρουμανία
44°17'59.9"N
26°11'29.7"E

Mono

2500Wp --
Συνολική ηλιακή απόδοση: --

Split-cell

2500Wp --
Συνολική ηλιακή απόδοση: --

Poly

2500Wp --
Συνολική ηλιακή απόδοση: --

PERC

2500Wp --
Συνολική ηλιακή απόδοση: --

* Αυτή είναι μια δοκιμή πεδίου και τα αποτελέσματα αφορούν ειδικά τη συγκεκριμένη εγκατάσταση στη συγκεκριμένη τοποθεσία, Ερευνήστε ποια είναι η καλύτερη λύση για τη δική σας περίπτωση, καθώς τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν με βάση τις περιβαλλοντικές επιδράσεις.

Ασθενοφόρο

Πρέπει να λειτουργεί οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Όταν μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, η σπουδαιότητα ενός αξιόπιστου κινητού συστήματος ενέργειας δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Το σύστημα ενέργειας δεν θα πρέπει ποτέ να γίνει πηγή περισπασμών για το ιατρικό προσωπικό, απλά πρέπει να λειτουργεί οπουδήποτε, οποτεδήποτε, κάθε φορά. Το σύστημα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για τα χειρότερα σενάρια και να αποτρέπει προβλήματα ενέργειας όταν αυτό είναι εφικτό.

Αυτές οι αυξημένες απαιτήσεις είναι το κίνητρο ώστε οι μηχανικοί μας να παράγουν λύσεις που συνεχίζουν να παρέχουν αποτελέσματα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. 45 χρόνια καινοτομίας και επίλυσης προβλημάτων μπορεί να μας έδωσαν την ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά στον τομέα πηγών ισχύος ασθενοφόρων, αλλά ποτέ δεν άλλαξαν αυτό που είμαστε. Αντίθετα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για μας, για να δημιουργούμε ακόμα καλύτερες ενεργειακές λύσεις που βασίζονται στην τεχνογνωσία.

Όταν το ρεύμα μπορεί

να σώσει ζωές

Υπάρχουν ασθενοφόρα πολλών σχημάτων και μορφών. Η Victron Energy έχει ένα δομοστοιχειωτό σύστημα με επί μέρους μονάδες που επιτρέπουν στους κατασκευαστές ασθενοφόρων να δημιουργήσουν ένα πλήρες σύστημα, ανάλογα με τις ακριβείς προδιαγραφές και τον προϋπολογισμό τους. Για τώρα, ας υποθέσουμε ότι σχεδιάζουμε για ένα ασθενοφόρο μέσου μεγέθους.

Ημερήσια κατανάλωση ενέργειας

1800 Wh

Απαίτηση ισχύος αιχμής

1500W

Στο παράδειγμα αυτό

Η ημερήσια κατανάλωση ενέργειας υπολογίζεται από το άθροισμα των γινομένων όλων των συσκευών κατανάλωσης X τον χρόνο που θα χρησιμοποιούνται σε μία ημέρα. Προσθέστε όλα τα Watt των συσκευών κατανάλωσης που χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ αιχμής.

Προφανείς επιλογές

Σχεδιασμός συστήματος

Ζητήματα

Παρακάτω εξηγούνται ορισμένα από τα κύρια ζητήματα σχεδιασμού. Κάντε κλικ στις ερωτήσεις για να δείτε τις προτάσεις των μηχανικών μας.

 • 01

  Ποιος (τι μεγέθους) αντιστροφέας είναι αξιόπιστος και αποτελεί μια λύση συμπαγών διαστάσεων;

  Οι καλύτεροι στην κατηγορία τους αντιστροφείς/φορτιστές μας έχουν τροφοδοτήσει τις πιο απαιτητικές προκλήσεις για πολλά χρόνια.
  Η σειρά MultiPlus είναι η καλύτερη επιλογή όταν απαιτείται και αντιστροφή και φόρτιση από ρεύμα ξηράς. Η τεχνολογία Καθαρού Ημιτονοειδούς Κύματος τροφοδοτεί με ασφάλεια ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές όπως υπολογιστές και οποιοδήποτε φορτίο, χωρίς πρόβλημα. Η λειτουργία UPS διασφαλίζει ότι το ρεύμα ξηράς μπορεί να συνδέεται ή αποσυνδέεται χωρίς να προκαλούνται διακοπές στις συσκευές κατανάλωσης, χάρη στην άψογη μεταγωγή σε χρόνο μικρότερο από 20 εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Η φόρτιση της μπαταρίας λειτουργίας και εκκίνησης επιτυγχάνεται με τον ενσωματωμένο φορτιστή, ο οποίος μπορεί να φορτίσει και τις δύο με ξεχωριστά προφίλ φόρτισης. Η μεγάλη γκάμα των μοντέλων MultiPlus διευκολύνει την αποδοτική αντιστοίχιση του σωστού αντιστροφέα με τις πραγματικές απαιτήσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα συμπαγών διαστάσεων για περιπτώσεις περιορισμένου χώρου.
  Οι αντιστροφείς μετατρέπουν το ρεύμα DC σε ρεύμα AC. Οι αντιστροφείς θα πρέπει να διαστασιολογούνται ώστε να διαχειρίζονται συνεχώς το μέσο φορτίο AC και θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο αναμενόμενο ρεύμα ισχύος αιχμής για ταυτόχρονα φορτία AC. Δείτε όλους τους αντιστροφείς/φορτιστές μας

  Η επιλογή των επαγγελματιών

  MultiPlus Compact 12/2000/80: αυτός ο αντιστροφέας 2000 VA, που βασίζεται στην τάση λειτουργίας 12 V των οχημάτων, μπορεί να τροφοδοτεί εύκολα τα φορτία και την ισχύ αιχμής τους. Το ρεύμα φόρτισης των 80 A μπορεί να φορτίσει εύκολα μια συστοιχία μπαταριών λειτουργίας τύπου λιθίου ενώ μια δεύτερη έξοδος αναλαμβάνει την μπαταρία εκκίνησης. Σε περίπτωση μπαταριών μολύβδου-οξέος, το ρεύμα φόρτισης μπορεί να μειωθεί ώστε να αντιστοιχεί στο μέγεθος της συστοιχίας μπαταριών. Το συμπαγών διαστάσεων περίβλημα της μονάδας εξοικονομεί πολύτιμο χώρο καμπίνας.
  Συστήματα με υψηλότερη ημερήσια κατανάλωση ενέργειας ή που βασίζονται σε μπαταρίες λειτουργίας τύπου μολύβδου-οξέος θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο στο ρεύμα ξηράς για να φορτιστούν πλήρως. Λόγω των χαρακτηριστικών φόρτισης της τεχνολογίας μολύβδου-οξέος θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, που σημαίνει περισσότερος χρόνος ρεύματος ξηράς στη θέση στάθμευσης.
 • 02

  Μπαταρία λειτουργίας τύπου λιθίου ή μολύβδου-οξέος, τι μεγέθους;

  Η Victron Energy προσφέρει πολλαπλές επιλογές για την μπαταρία λειτουργίας, αλλά η κύρια επιλογή είναι μεταξύ μπαταρίας μολύβδου-οξέος και μπαταρίας λιθίου και εξαρτάται κυρίως από την αναμενόμενη απόδοση, το κόστος ανά κύκλο και φυσικές παραμέτρους (μέγεθος/βάρος). Η επιλογή τεχνολογίας μπαταρίας θα έχει διαφορετικές συνέπειες για τα άλλα μέρη του συστήματος που συνδέονται απευθείας στις μπαταρίες (ή τις διαχειρίζονται).

  Γενικά, χρησιμοποιείτε μπαταρίες λιθίου όταν η ημερήσια ζήτηση ενέργειας είναι εξαιρετικά έντονη, όταν η πολύ γρήγορη φόρτιση είναι καίριας σημασίας ή όταν υπάρχουν περιορισμοί βάρους ή χώρου. Επίσης, οι μπαταρίες λιθίου έχουν χαμηλότερο κόστος ανά κύκλο. Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος έχουν μικρότερο κόστος απόκτησης και είναι τέλειες για κανονικά, λιγότερο απαιτητικά προφίλ χρήσης και όταν το βάρος και ο χώρος δεν είναι πρόβλημα. Τα παραπάνω ίσως είναι λίγο απλουστευτικά σε σχέση με τα 45 χρόνια τεχνογνωσίας στην ανάπτυξη μπαταριών, αλλά για περισσότερες πληροφορίες δείτε την εις βάθος ανάλυσή μας.

  Η Victron Energy προσφέρει μπαταρίες εξαιρετικής ποιότητας με χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης που έχουν δοκιμαστεί διεξοδικά. Τα δελτία δεδομένων μας προσφέρουν μια τίμια εικόνα της απόδοσης και των αναμενόμενων κύκλων ζωής, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικές εκπλήξεις για την επένδυσή σας. Η μεγάλη γκάμα των μπαταριών μας
  Επιλογές, επιλογές... Λιθίου ή μολύβδου-οξέος;

  Η επιλογή των επαγγελματιών

  Λιθίου 12,8 V Smart 200 Ah. Αυτό το εξαιρετικά συμπαγών διαστάσεων και ελαφρύ κουτί είναι γεμάτο με ένα εκπληκτικό επίπεδο ενέργειας 2560 kWh, που είναι υπεραρκετή για να τροφοδοτεί όλα τα αναμενόμενα φορτία, ακόμα και όταν διατηρεί 20% εφεδρεία για λόγους κύκλου ζωής. Λόγω του μικρού όγκου και βάρους του, όλος ο χώρος μπορεί να αφιερωθεί σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Χάρη στα χαρακτηριστικά ταχείας φόρτισης της τεχνολογίας λιθίου, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως από τον εναλλακτήρα του κινητήρα μέσα σε μόλις 2,5 ώρες (ο εναλλακτήρας 130 Α μπορεί να φορτίσει με ασφάλεια με 65 A ανά ώρα, υπολογίζοντας με το ±50% της ονομαστικής χωρητικότητας). Όταν χρειάζεται ρεύμα ξηράς, ο φορτιστής MultiPlus 80 A μπορεί να παρέχει πλήρη φόρτιση εντός ±2 ωρών.

  2x AGM 12 V Βαθέος κύκλου 165 Ah. Αμέτρητα ασθενοφόρα είχαν για την τροφοδοσία τους μπαταρίες μολύβδου-οξέος, και ακόμα έχουν, επομένως οι μπαταρίες αυτές θεωρούνται η προεπιλογή. Αν και προσφέρουν μικρότερο κόστος απόκτησης, ο αριθμός κύκλων φόρτισης θα είναι μικρότερος, δηλαδή μια μπαταρία λιθίου έχει χαμηλότερο κόστος ανά κύκλο και επομένως είναι μια καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή μακροπρόθεσμα. Αν υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί βάρους και χώρου, δύο παράλληλα συνδεδεμένες μπαταρίες AGM 12 V Βαθέος Κύκλου 165 Ah μπορούν να συμβάλουν στην τροφοδοσία των φορτίων χωρίς προβλήματα. Η φόρτιση των μπαταριών θα είναι πιο αργή, και αυτό θα δημιουργεί μεγαλύτερη εξάρτηση από το ρεύμα ξηράς σε σχέση με τις μπαταρίες λιθίου. Ο φορτιστής DC-DC που συνδέεται στον έξυπνο εναλλακτήρα μπορεί να φορτίσει πλήρως τις κατά 50% αποφορτισμένες μπαταρίες λειτουργίας μέσα σε ±5-7 ώρες. Με σύνδεση στο ρεύμα ξηράς, ο MultiPlus φορτίζει τις μπαταρίες στη διάρκεια της νύχτας.
  Ένας βασικός κανόνας για τη διαστασιολόγηση των μπαταριών είναι να χρησιμοποιούμε το 2x της ημερήσιας κατανάλωσης ενέργειας για μπαταρίες μολύβδου-οξέος επειδή έχουν 50% χωρητικότητα ασφαλούς εκφόρτισης και να διατηρούμε περίπου 20% σε εφεδρεία για μπαταρίες λιθίου. Επιλέξτε από την γκάμα μας το πλησιέστερο μοντέλο που αντιστοιχεί στους υπολογισμούς σας και στρογγυλοποιήστε τα αμπέρ για ασφάλεια.
 • 03

  Ασφαλής συνδυασμός μπαταριών λειτουργίας (λιθίου) με (έξυπνους) εναλλακτήρες και μπαταρίες εκκίνησης

  Υπερνικήστε όλες τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τον συνδυασμό (έξυπνων) εναλλακτήρων, μπαταριών εκκίνησης και λειτουργίας (λιθίου ή μολύβδου-οξέος) με τη μεγάλη μας γκάμα από φορτιστές DC-DC, συνδυαστές μπαταριών ή προϊόντα Smart BMS. Οι λύσεις που προσφέρουμε έχουν σχεδιαστεί ειδικά για οχήματα και διασφαλίζουν ότι οι μπαταρίες λειτουργίας, τόσο μολύβδου-οξέος όσο και λιθίου, μπορούν να (εκ)φορτίζονται σωστά, χωρίς να προκληθεί ζημιά στον έξυπνο εναλλακτήρα ή στις μπαταρίες.
  Η σωστή λύση κατά κύριο λόγο εξαρτάται από τον συνδυασμό του εναλλακτήρα (ή των εναλλακτήρων) σας (έξυπνων ή συμβατικών) και του τύπου των μπαταριών λειτουργίας (μολύβδου-οξέος ή λιθίου), μεταξύ άλλων παραγόντων. Μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές από έναν τοπικό σας εγκαταστάτη Victron Energy Ρωτήστε τον τοπικό σας εγκαταστάτη

  Η επιλογή των επαγγελματιών

  Λιθίου: Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας BMS 12/200: Για συστήματα ρεύματος 12 V με βάση μπαταρίες λιθίου και φορτίο έως 200 A, αυτή η συμπαγών διαστάσεων και στιβαρή λύση είναι η τέλεια επιλογή. Η συσκευή προσφέρει πολλές λειτουργίες: ένα «Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας», «Περιοριστή Ρεύματος», «Συνδυαστή Μπαταριών» και «BatteryProtect», όλα σε ένα. Η λειτουργία Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας διαχειρίζεται και φορτίζει την μπαταρία λιθίου σωστά και γρήγορα. Η λειτουργία Περιοριστής Ρεύματος περιορίζει το ρεύμα φόρτισης στην ασφαλή ζώνη των προδιαγραφών εξόδου του εναλλακτήρα, για αποτροπή της υπερθέρμανσης ή πρόωρης φθοράς του εναλλακτήρα. Η λειτουργία Συνδυαστής Μπαταριών συνδυάζει με ασφάλεια την μπαταρία λειτουργίας και την μπαταρία εκκίνησης. Η λειτουργία BatteryProtect θα προστατεύει την μπαταρία λειτουργίας από υπερβολική εκφόρτιση. Ο BMS 12/200 συνδυάζει όλες αυτές τις λειτουργικότητες σε μία, και αυτό τον κάνει την τέλεια λύση για οχήματα.
  Σημειώστε ότι οι συσκευές κατανάλωσης DC θα πρέπει να είναι μονωμένες, αφού ο BMS 12/200 συνδέεται στον αρνητικό πόλο και επομένως στο σασί.
  Μολύβδου-οξέος: Orion-Tr Smart 12/12-30 & Smart BatteryProtect 220 A: Αυτή η σειρά Orion επαγγελματικών φορτιστών DC-DC «Μπαταρίας προς Μπαταρία» έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδέει με ασφάλεια έναν οποιουδήποτε μεγέθους εναλλακτήρα 12 V (έξυπνο ή συμβατικό) και την μπαταρία εκκίνησης με οποιουδήποτε τύπου μπαταρία λειτουργίας. Ο 12/12-30 θα ζητά από τον έξυπνο εναλλακτήρα ένα ρεύμα φόρτισης 30 A/h, ο οποίος διαφορετικά δεν θα παρείχε ένα συνεχές ρεύμα που είναι αρκετά υψηλό για φόρτιση (αυτός είναι ο λόγος που ένας συνδυαστής μπαταριών Cyrix-ct δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν έξυπνο εναλλακτήρα).
  Η μονάδα Smart BatteryProtect 220 A θα προστατεύει την μπαταρία λειτουργίας από υπερβολική εκφόρτιση από τα φορτία (DC), και πρέπει να διαστασιολογηθεί σύμφωνα με το μέγιστο αναμενόμενο ρεύμα φορτίου. Τα επίπεδα σύνδεσης και αποσύνδεσης της μπαταρίας από τα φορτία μπορείτε να τα ρυθμίζετε μέσω της εφαρμογής VictronConnect.
 • 04

  Σε περίπτωση διπλής έκτακτης ανάγκης, πώς μπορώ να ξεκινήσω τον κινητήρα από την μπαταρία λειτουργίας;

  Στις σπάνιες περιπτώσεις που η μπαταρία εκκίνησης εξαντληθεί, μια πρόσθετη μονάδα Cyrix-ct ενεργεί σαν ρελέ έκτακτης ανάγκης ανάμεσα στην μπαταρία λειτουργίας και την μπαταρία εκκίνησης, ώστε ο κινητήρας να μπορεί να τεθεί σε λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού δίπλα στο τιμόνι, που ενεργοποιεί τον απομακρυσμένο διακόπτη ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, ο Cyrix-ct 230 A έχει ονομαστικό ρεύμα εκκίνησης 500 A (για 5 δευτερόλεπτα). Έχετε υπόψη σας ότι ο Cyrix-ct μόνο διευκολύνει την εκκίνηση έκτακτης ανάγκης, ενώ για τη φόρτιση της μπαταρίας λειτουργίας από την μπαταρία εκκίνησης χρειάζονται διαφορετικοί χειρισμοί: ανατρέξτε στο τμήμα Ασφαλής συνδυασμός εναλλακτήρων με μπαταρίες.

Επαγγελματικές προκλήσεις;
Ρωτήστε τον τοπικό σας Επαγγελματία Victron.

Ο αριθμός επιλογών για κάθε μονάδα του συστήματος είναι αρκετά μεγάλος. Αυτός είναι ο λόγος που εκπαιδεύουμε τους Επαγγελματίες Ενέργειας της Victron για να μπορούν να μετατρέπουν τέλεια τις ακριβείς ανάγκες σας σε στιβαρές λύσεις. Αισθάνονται μεγάλη ευθύνη να συστήνουν πάντα τη σωστή λύση (ακόμα και αν αυτή κάποιες φορές αντιβαίνει αυτό που έχουν αρχικά στο μυαλό τους οι πελάτες). Τα πάντα για να παραμένετε εσείς ικανοποιημένοι και οι επενδύσεις σας ασφαλείς για τα επόμενα χρόνια.
Always feel free to ask your local Victron Energy Professional
Επαγγελματίας Victron που στέκεται δίπλα σε αυτοκίνητο με εξοπλισμό Victron

Φαίνεται ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζει τις τελευταίες τεχνολογίες. Για να δείτε σωστά αυτήν την ενότητα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης.

Διάγραμμα συστήματος

για σύστημα με μπαταρία λιθίου και μπαταρία μολύβδου-οξέος

Πώς τα ζητήματα σχεδιασμού συστήματος μεταφράζονται σε ένα στιβαρό σύστημα;

Μπαταρία λειτουργίας
Φόρτωση

Συσκευές AC (μονοφασικές)

Κάθε «οικιακή» συσκευή ή «εργαλείο βαρέος τύπου» που θα μπορούσατε να έχετε στο σπίτι ή στην εργασία σας μπορεί να υπάρξει και σε αυτόνομα συστήματα ενέργειας. Όλες αυτές οι συσκευές για να λειτουργήσουν χρειάζονται Εναλλασσόμενο Ρεύμα (230 V ή 110 V).

Κάποιες από αυτές τις συσκευές, όπως οι υπολογιστές, μπορεί να είναι ευαίσθητες στην ποιότητα του ρεύματος από αντιστροφή (κακής ποιότητας ρεύμα ξηράς ή ρεύμα εισόδου AC από γεννήτρια μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα αυτή). Εξοπλισμός που κινείται με μοτέρ ή που παράγει θερμότητα μπορεί να χρειάζεται υψηλή ένταση ρεύματος εκκίνησης. Όλοι οι αντιστροφείς μας παράγουν καθαρό ημιτονοειδές κύμα, ακόμα και αν η ποιότητα της εισόδου εναλλασσόμενου ρεύματος είναι λιγότερο καλή, και έτσι διασφαλίζουν ότι μπορούν να τροφοδοτούνται ευαίσθητα φορτία και να απολαμβάνετε μια ισχύς αιχμής γενικά 2x της ονομαστικής ικανότητας των αντιστροφέων. Έτσι, μπορείτε να τροφοδοτείτε και τα πιο βαριά φορτία, ή βασικά οποιοδήποτε φορτίο, χωρίς πρόβλημα.

Παραδείγματα συσκευών AC:

 • Heavy duty tools such as a drilling machine or a jigsaw
 • Computers
 • Phone chargers
 • Fridge and freezer
 • Lights
 • Coffee machine
 • Microwave
 • or basically any AC powered device you can think of.

Εναλλακτήρες

Τα οχήματα και τα σκάφη διαθέτουν κινητήρα(-ες) που παράγουν την ισχύ για κίνηση, αλλά παράγουν και ηλεκτρική ενέργεια με χρήση εναλλακτήρων. Οι εναλλακτήρες παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή συνεχούς ρεύματος (DC) από μηχανική ενέργεια. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται στη συστοιχία μπαταριών ή τροφοδοτεί ηλεκτρικό εξοπλισμό DC απευθείας.

Οι μικροί κινητήρες συνήθως έχουν μικρούς εναλλακτήρες, ενώ οι μεγάλοι κινητήρες έχουν μεγαλύτερους εναλλακτήρες και κάποιες φορές διαθέτουν ακόμα και (πρόσθετους) εναλλακτήρες υψηλής ισχύος με σκοπό την αύξηση της παρεχόμενης ισχύος. Σε οχήματα, ειδικά με κινητήρες Euro 4/5, μπορεί να υπάρχουν έξυπνοι (μεταβλητής τάσης) εναλλακτήρες που διαμορφώνουν την έξοδό τους ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας του οχήματος. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει έναν τέτοιο εναλλακτήρα ανεπιτυχή για τη φόρτιση ενός δευτερεύοντος συστήματος μπαταριών σε επίπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι μπαταρίες λειτουργίας τύπου λιθίου μπορούν να επιβαρύνουν πολύ τον εναλλακτήρα του κινητήρα, και κατά πάσα πιθανότητα ο εναλλακτήρας πρέπει να προστατευτεί από υπερθέρμανση και πρόωρη φθορά.

Ό,τι τύπο εναλλακτήρα κινητήρα ή μπαταρία λειτουργίας και να έχετε, η Victron Energy προσφέρει ένα μεγάλο εύρος λύσεων για να συνδέσετε σωστά οποιονδήποτε εναλλακτήρα σε οποιαδήποτε συστοιχία μπαταριών, χωρίς πρόκληση ζημιάς στον έξυπνο εναλλακτήρα ή στις μπαταρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε τα δελτία δεδομένων μας. Επίσης, ανατρέξτε και στην τεκμηρίωση του κατασκευαστή του οχήματός σας, για να δείτε τι έξοδο μπορεί να παρέχει ο εναλλακτήρας σας. Με συστοιχίες μπαταριών λιθίου και συμβατικούς ή έξυπνους εναλλακτήρες, συνιστούμε να κάνετε τους υπολογισμούς σας με το 50% της προδιαγραφής εξόδου του εναλλακτήρα, για να μην υπερφορτωθεί ο εναλλακτήρας.

Δείτε όλους τους DC-DC φορτιστές μας Δείτε όλους τους Συνδυαστές Μπαταριών μας Δείτε όλες τις επιλογές μας (Smart) BMS

Συνδυαστές Μπαταριών

Οι Συνδυαστές Μπαταριών χρησιμοποιούνται για να συνδέουν με ασφάλεια εν παραλλήλω την μπαταρία εκκίνησης και την μπαταρία λειτουργίας.
Ο Συνδυαστής Μπαταριών θα επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας λειτουργίας όταν λειτουργεί ο κινητήρας (σε προρρυθμισμένη τάση). Η μπαταρία λειτουργίας θα αποσυνδέεται από την μπαταρία εκκίνησης όταν η τάση μειωθεί κάτω από ένα επίπεδο τάσης συντήρησης, ώστε να εμποδίζει την εξάντληση της μπαταρίας εκκίνησης από φορτία που κανονικά χρησιμοποιούν την μπαταρία λειτουργίας. Η Victron Energy προσφέρει πολλαπλά μοντέλα και μεγέθη Συνδυαστών Μπαταριών, ανάλογα με τον τύπο συστήματος που είναι καλύτερο να επιλέξετε.

Εκκίνηση ανάγκης: σε περίπτωση βλάβης της μπαταρίας εκκίνησης, κάποιοι συνδυαστές μπαταριών επιτρέπουν την εκκίνηση του κινητήρα από την μπαταρία λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τα δελτία δεδομένων. Project-Id-Version: Victron Energy website Language: el MIME-Version: 1.0 Content-Type: text/plain; charset=UTF-8 Content-Transfer-Encoding: 8bit X-Generator: POEditor.com

Εναλλακτικά της χρήσης Συνδυαστών Μπαταριών, άλλες επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερες επιλογές ελέγχου και διαμόρφωσης, ειδικά για την προστασία μη ρυθμιζόμενων εναλλακτήρων από υπερθέρμανση και των μπαταριών λιθίου από υπερβολική (εκ)φόρτιση. Για τον συνδυασμό μπαταριών μολύβδου-οξέος, οι φορτιστές DC-DC πρέπει να εξεταστούν ως μια επιλογή. Οι επιλογές για μπαταρίες λειτουργίας τύπου λιθίου περιλαμβάνουν φορτιστές DC-DC, ειδικούς συνδυαστές μπαταριών λιθίου (που μπορούν να συνδεθούν σε ένα σύστημα διαχείρισης μπαταριών-BMS) ή προϊόντα Smart BMS όλα σε ένα.

Δείτε όλους τους Συνδυαστές Μπαταριών μας Δείτε τους DC-DC Φορτιστές μας Δείτε τις επιλογές μας (Smart) BMS

Συστήματα Διαχείρισης Μπαταρίας

Battery management systems take excellent care of Lithium batteries, protecting the individual cells of LiFePO4 batteries against over voltage, under voltage and over temperature and will shut down or reduce charging (VE.Bus products only) or disconnect the loads when this occurs.

Victron Energy offers several BMS options, in general the VE.Bus BMS and smallBMS signal separate devices to disconnect the charging (Cyrix-Li, DC-DC chargers) or disconnect the loads (BatteryProtect), the other (Smart) BMS versions are designed for vehicles or boats and offer more ‘all-in one’ functionalities.

Δείτε όλα μας τα Συστήματα Διαχείρισης Μπαταρίας

Οθόνες μπαταρίας

Μια οθόνη μπαταρίας είναι σαν ένας «δείκτης βενζίνης», αλλά για την ενέργεια της μπαταρίας σας. Καταγράφει πόση ισχύς καταναλώνεται και φορτίζεται. Η οθόνη μπαταρίας υπολογίζει την κατάσταση φόρτισης, την υπολειπόμενη χωρητικότητα και τον χρόνο έως την εξάντληση της ενέργειας. Η τάση μιας μπαταρίας δεν μπορεί να δώσει ακριβή ένδειξη για το πόσο «γεμάτη» είναι η μπαταρία (ειδικά όχι υπό φορτίο). Μια οθόνη μπαταρίας μπορεί να το κάνει.

Οι οθόνες μπαταρίας της Victron Energy καταγράφουν δεδομένα ιστορικού, όπως τον αριθμό των κύκλων φόρτισης, τη βαθύτερη εκφόρτιση, την ανώτατη τάση, την κατώτατη τάση κ.λπ. Θα σας ειδοποιήσουν για κρίσιμες καταστάσεις όπως χαμηλή τάση ή χαμηλή φόρτιση και μπορούν ακόμα και να τερματίσουν πλήρως τη λειτουργία της πηγής ισχύος για την αποφυγή δαπανηρής ζημιάς σε μπαταρίες ή να θέσουν σε λειτουργία μια γεννήτρια.

Η Victron προσφέρει οθόνες μπαταρίας με ή χωρίς οθόνη. Οι έξυπνες εκδόσεις σάς επιτρέπουν να παρακολουθείτε με λεπτομέρειες τα δεδομένα και να προσαρμόζετε ρυθμίσεις από τη δωρεάν εφαρμογή μας VictronConnect. Δείτε όλες μας τις Οθόνες Μπαταρίας

BatteryProtect

Η μονάδα BatteryProtect αποσυνδέει την μπαταρία από τα μη απαραίτητα φορτία πριν αυτή αποφορτιστεί κάτω από ένα προκαθορισμένο επίπεδο (μια πλήρης αποφόρτιση θα προξενήσει ζημιά στην μπαταρία) ή πριν η ισχύς της μειωθεί τόσο, ώστε να μην επαρκεί για την εκκίνηση του κινητήρα.

Όμως το Victron Energy BatteryProtect προσφέρει ακόμα περισσότερα. Ενσωματωμένες καθυστερήσεις τερματισμού λειτουργίας διασφαλίζουν ότι οι καίριας σημασίας ηλεκτρονικές συσκευές δεν θα αποσυνδεθούν κατά λάθος, δηλαδή όταν η εκκίνηση του κινητήρα προκαλεί μια σύντομη πτώση τάσης. Επίσης, θα επανασυνδέσει αυτόματα όλες τις μονάδες όταν η μπαταρία έχει επαναφορτιστεί σε επαρκή βαθμό.
Το BatteryProtect έχει έναν απομακρυσμένο διακόπτη, ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί μέσω ενός BMS ή διακόπτη. Η έξυπνη (Smart) έκδοση μπορεί να προγραμματιστεί μέσω της εφαρμογής VictronConnect.

Δείτε όλα τα μοντέλα BatteryProtect

Cerbo GX

Το Victron Energy Cerbo GX είναι το κέντρο επικοινωνιών της εγκατάστασης του συστήματός σας, που σας επιτρέπει να έχετε πάντα τέλειο έλεγχο όπου και να βρίσκεστε, και να μεγιστοποιείτε την απόδοσή του. Η προαιρετική μονάδα GX Touch 50 είναι συνοδευτική του Cerbo GX. Η οθόνη αφής πέντε ιντσών σας προσφέρει άμεση επισκόπηση του συστήματός σας και τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις του εν ριπή οφθαλμού.

Δείτε στη στιγμή την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την κατανάλωση ισχύος, τη συλλογή ενέργειας από τα Φ/Β, τη γεννήτρια και το ηλεκτρικό δίκτυο ή να ελέγχετε τις στάθμες των δεξαμενών και τις μετρήσεις θερμοκρασίας. Ελέγξτε εύκολα το όριο έντασης ρεύματος εισόδου του ρεύματος ξηράς, ενεργοποιήστε/ απενεργοποιήστε (αυτόματα) γεννήτρια(-ες) ή ακόμα να ρυθμίσετε περιόδους ησυχίας για να αποφύγετε την εκκίνηση της γεννήτριας μέσα στη νύχτα. Αλλάξτε οποιαδήποτε ρύθμιση για να βελτιστοποιήσετε το σύστημα, αντιδράστε σε ειδοποιήσεις, πραγματοποιήστε διαγνωστικούς ελέγχους και επιλύστε προκλήσεις εξ αποστάσεως με τη δωρεάν πύλη Victron Remote Management (VRM).

Το Cerbo GX είναι ένα εύχρηστο σύστημα με οπτική διεπαφή και μετατρέπει οποιαδήποτε πρόκληση ισχύος σε μια εύκολη εμπειρία. Απλά συνδεθείτε μέσω της πύλης Victron Remote Management (VRM) ή αποκτήστε απευθείας πρόσβαση, χρησιμοποιώντας την προαιρετική οθόνη GX Touch 50, μιας οθόνης πολλαπλών λειτουργιών (MFD) ή της εφαρμογής μας VictronConnect χάρη στην πρόσθετη υποστήριξη Bluetooth που διαθέτει.

Φορτιστές DC-DC

Οι μετατροπείς DC-DC, ή φορτιστές μπαταρίας από μπαταρία (μετατροπείς με ενσωματωμένους αλγόριθμους φόρτισης) χρησιμοποιούνται σε διπλά συστήματα μπαταριών, όπου ο (έξυπνος) εναλλακτήρας και η μπαταρία εκκίνησης συνδυάζονται με την μπαταρία λειτουργίας (ίδιας ή διαφορετικής τάσης) για να τη φορτίζουν. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για εφαρμογές φόρτισης που έχουν μπαταρίες αποκλειστικής χρήσης (όπως π.χ. προωστήρες πλώρης, αλλιώς bow thruster) ή για την τροφοδοσία εφαρμογών που έχουν τάση διαφορετική από της συστοιχίας μπαταριών λειτουργίας.

Οι περισσότεροι φορτιστές DC-DC μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα 12 V ή 24 V και όλοι είναι κατάλληλοι και για μπαταρίες μολύβδου-οξέος και για μπαταρίες λιθίου. Ορισμένα μοντέλα φορτιστών DC-DC μπορούν να συνδέονται σε παράλληλη συνδεσμολογία για αύξηση του ρεύματος εξόδου. Οι φορτιστές DC-DC είναι μια τέλεια και ασφαλής λύση φόρτισης συστοιχιών μπαταριών λιθίου από έξυπνους εναλλακτήρες (και επομένως και για μπαταρίες μολύβδου-οξέος).

Φόρτιση μπαταριών λιθίου από τον εναλλακτήρα
Οι περισσότεροι εναλλακτήρες δεν μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε μπαταρίες λιθίου. Μια μπαταρία λιθίου θα «τραβάει» περισσότερο ρεύμα από αυτό που μπορεί να προμηθεύσει ο εναλλακτήρας, με αποτέλεσμα μόνιμη ζημιά στον εναλλακτήρα. Για να μην προκληθεί ζημιά στον εναλλακτήρα, ο περιορισμός του ρεύματος είναι μία από τις επιλογές για να διατηρηθεί η φόρτιση μέσα στην ασφαλή ζώνη του εναλλακτήρα.

Η Victron προσφέρει πολλές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μία από τις οποίες είναι οι μετατροπείς DC-DC:

 • DC-DC converters act as a current limiter between the alternator and the battery: the battery can be safely charged without blowing up the alternator.
 • Victron also offers alternative solutions for dual battery systems powered by alternators. Some (smart) BMS products physically limit the current drawn from the alternator, in other systems, battery combiners might be a solid option. See the datasheets for more info.
Δείτε τη γκάμα μας σε μετατροπείς DC-DC

Ηλεκτρονικά DC

Ο εξοπλισμός DC έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί απευθείας με ρεύμα από τη συστοιχία μπαταριών (συνεχές ρεύμα). Ειδικά τα οχήματα και τα σκάφη μπορεί να έχουν (πολύ) εξοπλισμό DC (όπως πίνακες ελέγχου, φώτα, εξοπλισμό πλοήγησης, αυτόματο πιλότο, βυθόμετρα κ.λπ.).

Ορισμένα μικρά αυτόνομα συστήματα μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με DC, με λαμπτήρες των 12 V, τηλεοράσεις ή ψυγεία. Πιο μεγάλα συστήματα μπορεί να συνδυάζουν και AC και DC καταναλωτές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να προστατεύετε την μπαταρία από υπερβολική εκφόρτιση, και για τον λόγο αυτόν, η Victron προσφέρει το «BatteryProtect».

GX Touch

Το Victron Energy Cerbo GX είναι το κέντρο επικοινωνιών της εγκατάστασης του συστήματός σας, που σας επιτρέπει να έχετε πάντα τέλειο έλεγχο όπου και να βρίσκεστε, και να μεγιστοποιείτε την απόδοσή του. Η προαιρετική μονάδα GX Touch 50 είναι συνοδευτική του Cerbo GX. Η οθόνη αφής πέντε ιντσών σας προσφέρει άμεση επισκόπηση του συστήματός σας και τη δυνατότητα να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις του εν ριπή οφθαλμού.

Δείτε στη στιγμή την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, την κατανάλωση ισχύος, τη συλλογή ενέργειας από τα Φ/Β, τη γεννήτρια και το ηλεκτρικό δίκτυο ή να ελέγχετε τις στάθμες των δεξαμενών και τις μετρήσεις θερμοκρασίας. Ελέγξτε εύκολα το όριο έντασης ρεύματος εισόδου του ρεύματος ξηράς, ενεργοποιήστε/ απενεργοποιήστε (αυτόματα) γεννήτρια(-ες) ή ακόμα να ρυθμίσετε περιόδους ησυχίας για να αποφύγετε την εκκίνηση της γεννήτριας μέσα στη νύχτα. Αλλάξτε οποιαδήποτε ρύθμιση για να βελτιστοποιήσετε το σύστημα, αντιδράστε σε ειδοποιήσεις, πραγματοποιήστε διαγνωστικούς ελέγχους και επιλύστε προκλήσεις εξ αποστάσεως με τη δωρεάν πύλη Victron Remote Management (VRM).

Το Cerbo GX είναι ένα εύχρηστο σύστημα με οπτική διεπαφή και μετατρέπει οποιαδήποτε πρόκληση ισχύος σε μια εύκολη εμπειρία. Απλά συνδεθείτε μέσω της πύλης Victron Remote Management (VRM) ή αποκτήστε απευθείας πρόσβαση, χρησιμοποιώντας την προαιρετική οθόνη GX Touch 50, μιας οθόνης πολλαπλών λειτουργιών (MFD) ή της εφαρμογής μας VictronConnect χάρη στην πρόσθετη υποστήριξη Bluetooth που διαθέτει.

Αντιστροφείς/Φορτιστές

Οι αντιστροφείς/φορτιστές μετατρέπουν ρεύμα DC από τις μπαταρίες σε ρεύμα AC, ώστε να τροφοδοτούν με ασφάλεια συσκευές ή βαρέος τύπου εργαλεία με τάση 230 V (ή 110 V σε άλλες αγορές). Ο ενσωματωμένος φορτιστής τους χρησιμοποιεί ρεύμα δικτύου, ξηράς ή γεννήτριας και αξιοποιεί τους καλύτερους προσαρμοστικούς αλγορίθμους φόρτισης για τις μπαταρίες σας, όποιου είδους και να είναι αυτές.

Όλοι οι αντιστροφείς/φορτιστές της Victron Energy αναπτύσσονται για επαγγελματική χρήση, φημίζονται για εξαιρετική ανθεκτικότητα και κατασκευάζονται με βάση δεκαετίες πρακτικής εμπειρίας στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Οι εξαιρετικά ανθεκτικοί μας αντιστροφείς/φορτιστές είναι η καλύτερη επιλογή όταν χρειάζεται και αντιστροφή τάσης και φόρτιση από εισόδους εναλλασσόμενου ρεύματος (όπως ρεύμα ξηράς ή γεννήτριες). Οι επιλογές συνδεσιμότητας που διαθέτουν και το βάθος των ρυθμίσεων παραμετροποίησης επιτρέπουν την αντιμετώπιση και των πιο πολύπλοκων προκλήσεων.

Οι αντιστροφείς/φορτιστές της Victron Energy είναι εξοπλισμένοι με έναν αριθμό εξαιρετικών χαρακτηριστικών:

 • PowerControl: διαχειρίζεται αυτόματα τη φόρτιση μπαταριών ώστε να αποτρέπει την υπερφόρτωση της γεννήτριας ή του συστήματος ρεύματος ξηράς.
 • PowerAssist: χρησιμοποιεί την μπαταρία ως προσωρινή βοηθητική πηγή ενέργειας για να υποβοηθά το σύστημα ρεύματος ξηράς σε περιόδους αυξημένης ζήτησης ενέργειας.
 • Τέλεια τροφοδοσία ρεύματος: ευαίσθητες συσκευές λειτουργούν άψογα με την τεχνολογία καθαρού ημιτονοειδούς κύματος, και ακόμα και αν οι πηγές εισόδου εναλλασσόμενου ρεύματος δεν παράγουν καθαρό ρεύμα AC, ο αντιστροφέας/φορτιστής της Victron εξομαλύνει αυτά τα προβλήματα, μετατρέποντας την προβληματική πηγή ρεύματος σε τέλεια τροφοδοσία ρεύματος.
 • Λειτουργία UPS: διασφαλίζει ότι το ρεύμα ξηράς μπορεί να συνδέεται ή να αποσυνδέεται χωρίς να προκαλεί διακοπή λειτουργίας, χάρη στη υπερταχεία μεταγωγή.
 • Υψηλό ρεύμα αιχμής: χρησιμοποιείτε εξοπλισμό με μοτέρ χωρίς υπερθέρμανση και οποιοδήποτε φορτίο χωρίς προβλήματα.
 • Χαμηλή αυτοκατανάλωση.
 • Ο ενσωματωμένος φορτιστής διαθέτει πολλαπλούς προσαρμοστικούς αλγόριθμους φόρτισης για να φορτίζει μεμονωμένα την μπαταρία εκκίνησης και την μπαταρία λειτουργίας, με αποτέλεσμα την εξαιρετική διάρκεια ζωής τους.
 • Μοντέλα με 2 εισόδους εναλλασσόμενου ρεύματος διασφαλίζουν ότι η ενέργεια μπορεί να προέλθει από πολλαπλές πηγές ισχύος, όπως ρεύμα ξηράς, δικτύου ή γεννήτριας.

Η μεγάλη γκάμα των μοντέλων μας διευκολύνει την αποδοτική αντιστοίχιση του σωστού αντιστροφέα/φορτιστή με τις πραγματικές απαιτήσεις. Υπάρχουν διαθέσιμα μοντέλα συμπαγών διαστάσεων για περιπτώσεις περιορισμένου χώρου. Μεγαλύτερα μοντέλα μπορούν να τροφοδοτούν βιομηχανικές συσκευές και μπορεί να παρέχεται πρακτικά απεριόριστη ισχύς από παράλληλη ή τριφασική λειτουργία. Δείτε όλους τους αντιστροφείς/φορτιστές μας

Μπαταρίες Λειτουργίας

Η μπαταρία λειτουργίας αποθηκεύει ενέργεια για τις συσκευές κατανάλωσης του συστήματος, παρέχοντας αυτονομία ενέργειας ειδικά για στιγμές που οι πηγές ισχύος εισόδου δεν είναι (πλήρως) διαθέσιμες.

Η Victron Energy προσφέρει έναν αριθμό από τεχνολογίες μπαταρίας, όλες σχεδιασμένες για επαγγελματική απόδοση, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Συνοδεύονται με μια παγκόσμια εγγύηση 2 ετών και τα δελτία δεδομένων μας προσφέρουν μια τίμια εικόνα της απόδοσης και των αναμενόμενων κύκλων ζωής, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικές εκπλήξεις για την επένδυσή σας.

Ενώ υπάρχουν πολλαπλές τεχνολογίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, η κύρια επιλογή είναι μεταξύ μπαταρίας μολύβδου-οξέος και μπαταρίας λιθίου και εξαρτάται κυρίως από την αναμενόμενη απόδοση, το κόστος ανά κύκλο και από φυσικές παραμέτρους (μέγεθος/βάρος).

 • Επιλέξτε μολύβδου-οξέος όταν:
 • Χρησιμοποιείται περιστασιακά
 • Χαμηλότερο κόστος αγοράς
 • Δεν υπάρχει θέμα βάρους και χώρου
 • Κανονική φόρτιση
 • Επιλέξτε λιθίου όταν:
 • Χρησιμοποιείται καθημερινά
 • Μικρότερο κόστος ανά κύκλο
 • Περιορισμοί βάρους και χώρου
 • Ταχεία φόρτιση

Μπαταρίες Λειτουργίας

Η μπαταρία λειτουργίας αποθηκεύει ενέργεια για τις συσκευές κατανάλωσης του συστήματος, παρέχοντας αυτονομία ενέργειας ειδικά για στιγμές που οι πηγές ισχύος εισόδου δεν είναι (πλήρως) διαθέσιμες.

Η Victron Energy προσφέρει έναν αριθμό από τεχνολογίες μπαταρίας, όλες σχεδιασμένες για επαγγελματική απόδοση, αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Συνοδεύονται με μια παγκόσμια εγγύηση 2 ετών και τα δελτία δεδομένων μας προσφέρουν μια τίμια εικόνα της απόδοσης και των αναμενόμενων κύκλων ζωής, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μελλοντικές εκπλήξεις για την επένδυσή σας.

Ενώ υπάρχουν πολλαπλές τεχνολογίες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, η κύρια επιλογή είναι μεταξύ μπαταρίας μολύβδου-οξέος και μπαταρίας λιθίου και εξαρτάται κυρίως από την αναμενόμενη απόδοση, το κόστος ανά κύκλο και από φυσικές παραμέτρους (μέγεθος/βάρος).

 • Επιλέξτε μολύβδου-οξέος όταν:
 • Χρησιμοποιείται περιστασιακά
 • Χαμηλότερο κόστος αγοράς
 • Δεν υπάρχει θέμα βάρους και χώρου
 • Κανονική φόρτιση
 • Επιλέξτε λιθίου όταν:
 • Χρησιμοποιείται καθημερινά
 • Μικρότερο κόστος ανά κύκλο
 • Περιορισμοί βάρους και χώρου
 • Ταχεία φόρτιση

Ρεύμα ξηράς

Το ρεύμα ξηράς χρησιμοποιείται για επαναφόρτιση των μπαταριών και/ή τη λειτουργία μεγάλων μονάδων AC.
Ορισμένες φορές, το ρεύμα ξηράς δεν είναι και τόσο τέλεια λύση. Μπορεί να προκύψουν βυθίσεις τάσης, ή και αιχμές τάσης, που θα μπορούσαν να προξενήσουν ζημιές σε ευαίσθητο εξοπλισμό. Οι αντιστροφείς της Victron Energy εξομαλύνουν αυτά τα προβλήματα και μετατρέπουν μια προβληματική πηγή ρεύματος σε τέλεια τροφοδοσία ρεύματος.

Συχνά το ρεύμα ξηράς έχει περιορισμούς στο ρεύμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, δηλαδή μόλις 10 A, χωρίς να διατίθενται επιλογές μεγαλύτερης διαβάθμισης. Οι αντιστροφείς/φορτιστές της Victron Energy σας επιτρέπουν να ορίσετε μια μέγιστη ένταση ρεύματος ξηράς αλλά και πάλι να ενεργοποιούν εξοπλισμό υψηλότερης διαβάθμισης χωρίς να κάψουν την ηλεκτρική ασφάλεια: χάρη στο Victron Energy PowerAssist, ενέργεια από τις μπαταρίες προστίθεται χωρίς πρόβλημα στην είσοδο εναλλασσόμενου ρεύματος, γεφυρώνοντας αυτόματα το κενό ανάμεσα σε παροχή και ζήτηση.

Μπαταρίες εκκίνησης

Οι μπαταρίες εκκίνησης χρειάζονται για να ξεκινάτε τον κινητήρα (τους κινητήρες) σας. Αυτές οι μπαταρίες σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ώστε να αντεπεξέρχονται σε μεγάλο ρεύμα εκφόρτισης και έχουν διαφορετική τεχνολογία σε σχέση με τις μπαταρίες λειτουργίας. Για την αποφυγή αθέλητης εξάντλησης της μπαταρίες εκκίνησης, η μπαταρία αυτή πρέπει να απομονώνεται από τις μπαταρίες λειτουργίας. Η Victron Energy προσφέρει πολλαπλές λύσεις για διαφορετικούς τύπους συστημάτων.

Η Victron Energy προσφέρει έναν αριθμό Συνδυαστών Μπαταριών. Υπάρχουν διαθέσιμοι και πιο ολοκληρωμένοι τρόποι ασφαλούς σύνδεσης της μπαταρίας εκκίνησης και λειτουργίας, περιλαμβανομένης της σύνδεσης ενός Συνδυαστή Μπαταριών σε ένα BMS, προϊόντων Smart BMS όλα σε ένα ή φορτιστών DC-DC. Αυτές οι επιλογές μπορεί να προσφέρουν περισσότερες επιλογές ελέγχου και διαμόρφωσης, ειδικά για την προστασία μη ρυθμιζόμενων εναλλακτήρων από υπερθέρμανση και των μπαταριών λιθίου από υπερβολική (εκ)φόρτιση.

Δείτε όλους τους Συνδυαστές Μπαταριών μας Δείτε όλους τους DC-DC φορτιστές μας Δείτε όλες τις επιλογές μας (Smart) BMS

VictronConnect

Όλα τα έξυπνα προϊόντα Victron Energy μπορείτε να τα παρακολουθείτε και να τα ελέγχετε από την παλάμη του χεριού σας. Απλά συνδέστε την εφαρμογή VictronConnect μέσω Bluetooth και θα έχετε απευθείας πρόσβαση σε δεδομένα απόδοσης του συστήματός σας. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε ρυθμίσεις, να ενεργοποιήσετε ή απενεργοποιήσετε συσκευές και πολλά άλλα.

Μη έξυπνες συσκευές με θύρα VE.Direct μπορούν και αυτές να γίνουν έξυπνες, αν χρησιμοποιηθεί VE.Direct Bluetooth Smart dongle

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε και να ελέγχετε το σύστημά σας εξ αποστάσεως. Η λειτουργικότητα VictronConnect-Remote επιτρέπει εξ αποστάσεως πρόσβαση σε προϊόντα Victron που διαθέτουν διεπαφή VE.Direct μέσω ενός προϊόντος GX και της διαδικτυακής πύλης VRM. Αυτή η πανίσχυρη λειτουργία επιτρέπει πλήρη διαμόρφωση προϊόντων και παρακολούθηση από πρακτικά οπουδήποτε στον κόσμο με χρήση της εφαρμογής VictronConnect. Η εμπειρία διεπαφής χρήστη είναι ακριβώς σαν να είναι τα προϊόντα συνδεδεμένα τοπικά με χρήση Bluetooth ή ενσύρματης διεπαφής VE.Direct προς USB.

Δείτε τι μπορεί να κάνει η εφαρμογή VictronConnect Δείτε τις GX συσκευές μας
Προδιαγραφές συστήματος
Δείτε εδώ την πρότασή μας για ένα μέσου μεγέθους ασθενοφόρο, για συστήματα που βασίζονται τόσο σε μπαταρίες λιθίου όσο και σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος.

Για να δείτε σωστά τον λεπτομερή πίνακα και ολόκληρη την ενότητα, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης.

Κατανάλωση ενέργειας
Απαιτούμενη ημερήσια κατανάλωση ενέργειας:
1800 Wh
Απαιτούμενη ισχύς αιχμής:
1500 W
Ικανότητα αιχμής συστήματος:
4000 W (μέγ.)
Μέγ. κατανάλωση ενέργειας Μολύβδου-οξέος:
1980 W
Μέγ. κατανάλωση ενέργειας Λιθίου:
1920 W
Αντιστροφή
Inverter/charger
MultiPlus Compact 12/2000/80
Αποθήκευση
Service battery:
Λιθίου 12,8 V Smart 200 Ah ή
2x AGM 12 V Βαθέος Κύκλου 165 Ah
Για προστασία μπαταρίας λιθίου:
Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας BMS 12/200
Αυτό το BMS διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργικότητα BatteryProtect και συνδέεται στην - (αρνητική) πλευρά, επομένως χρειάζεται η απομόνωση των φορτίων DC.
For lead-acid:
BatteryProtect: 220 A
Προστατεύει την μπαταρία από υπερβολική εκφόρτιση.
Εκκίνηση ανάγκης:
Cyrix-ct 230 A
Παραγωγή
Φόρτιση της μπαταρίας λειτουργίας μέσω του εναλλακτήρα του κινητήρα (δείτε την εξήγηση εδώ)
Έξοδος εναλλακτήρα:
130 Αμπέρ*
Ασφαλής έξοδος 50%
* Για προδιαγραφές ανατρέξτε στο δελτίο δεδομένων του κατασκευαστή.
Φόρτιση μολύβδου-οξέος:
Orion-Tr Smart 12/12-30 απομονωμένος ή
Cyrix-ct 230 A*
** Ο Cyrix δεν λειτουργεί με έξυπνους εναλλακτήρες.
Για χρήση λιθίου:
Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας BMS 12/200
Το BMS διαχειρίζεται την μπαταρία, η λειτουργικότητα περιορισμού ρεύματος προστατεύει τον εναλλακτήρα. Συνδέεται στη - (αρνητική) πλευρά, τα φορτία πρέπει να είναι απομονωμένα.
Παρακολούθηση
Οθόνη μπαταρίας:
Οθόνη μπαταρίας SmartShunt 500 ή
BMV-712 Smart
Λειτουργεί με VictronConnect
Εξ αποστάσεως παρακολούθηση:
Cerbo GX και Cerbo GX Touch
Εμφάνιση πλήρους λίστας Σύμβολο ^ που δείχνει προς τα κάτω
Εμφάνιση πλήρους λίστας Σύμβολο ^ που δείχνει προς τα κάτω

Γιατί Victron Energy;

Τα σωστά προϊόντα για την εργασία σας

Επειδή είστε πάντα καθ' οδόν, χρειάζεστε αξιόπιστες αλλά οικονομικές λύσεις που θα σας παρέχουν ενέργεια τα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να επιλέγετε πηγές τροφοδοσίας που αντιστοιχούν ακριβώς στις δικές σας ανάγκες και αποδίδουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους ώστε να μην σας απογοητεύσουν. Η Victron Energy διαθέτει ένα μεγάλο εύρος δομοστοιχειωτών συνδεόμενων προϊόντων που τηρούν τις υποσχέσεις τους. Η πηγή της δύναμής τους είναι η τεχνογνωσία, χάρη στα 45 μας χρόνια επιτυχούς αντιμετώπισης των προκλήσεων στην παροχή ενέργειας με βοηθό την καινοτομία.

Εικονίδιο 45 χρόνια Victron Energy
Μπαταρία λιθίου

Γιατί Victron Energy;

Πάντα ενεργή. Πάντα σε ετοιμότητα.

Έχει αποδειχθεί ότι τα στιβαρά μας συστήματα προσφέρουν απαράμιλλη αξιοπιστία, κάθε φορά που χρειάζεται. Αυτό καταδεικνύεται από την παγκόσμια ηγετική μας θέση στην αγορά σε εξοπλισμό πηγής ισχύος για ασθενοφόρα. Αυτό γίνεται φανερό από τις ατελείωτες ιστορίες αντιστροφέων 40+ ετών της Victron Energy που συνεχίζουν να κάνουν αυτό για το οποίο κατασκευάστηκαν.

Ασθενοφόρο

Γιατί Victron Energy;

Η αξιοπιστία επιτρέπει μεγάλους κύκλους ωφέλιμης ζωής

Κατά τη λήψη αποφάσεων επενδύσεων σε εξοπλισμό πηγής ισχύος, οι υπολογισμοί που βασίζονται μόνο στην τιμή μπορεί να οδηγούν σε λάθος δρόμους. Η απόδοση στην πράξη και ο αναμενόμενος κύκλος ωφέλιμης ζωής είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες στη λήψη αποφάσεων. Τα καλά νέα είναι ότι ο εξοπλισμός της Victron Energy πραγματικά ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του και από άποψη απόδοσης και από άποψη αναμενόμενου κύκλου ζωής (όταν χρησιμοποιείται όπως έχει σχεδιαστεί). Τα 5 χρόνια εγγύησης που προσφέρουμε και οι πολιτικές μας για τίμιες και γρήγορες επισκευές σημαίνουν ότι οι επενδύσεις σας είναι προστατευμένες και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα σας απογοητεύσουν.

έτη εγγύηση
Επαγγελματίας της Victron που δείχνει σε πελάτη την εφαρμογή VictronConnect

Γιατί Victron Energy;

Επαγγελματικές προκλήσεις. Γίνονται δεκτές.

Όποια και να είναι η πηγή ισχύος για τα ηλεκτρονικά του οχήματός σας ή για τα εργαλεία που παίρνετε μαζί στη δουλειά σας, η Victron Energy έχει μια από τις μεγαλύτερες γκάμες εξοπλισμού πηγής ισχύος στην αγορά για να τροφοδοτεί τα θαυμαστά σας έργα. Το πλεονέκτημα να συνεργάζεστε μόνο με μία μάρκα που τα καλύπτει όλα σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μόνο ένα σημείο επικοινωνίας για αναβαθμίσεις ή για την επίλυση οποιωνδήποτε σπάνιων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Το παγκόσμιό μας δίκτυο Επαγγελματιών Victron Energy είναι εκπαιδευμένο με βάση τα 45 χρόνια εμπειρίας μας στην επίλυση προβλημάτων. Μπορούν να μεταφράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε σε στιβαρές λύσεις που θα κρατήσουν εσάς ικανοποιημένους και τις επενδύσεις σας ασφαλείς για χρόνια.

Επαγγελματίας της Victron στέκεται δίπλα σε εξοπλισμό Victron στο πίσω μέρος αυτοκινήτου

Γιατί Victron Energy;

Επαγγελματικά Οχήματα
που υποστηρίζονται από τεχνογνωσία

Δείτε πώς λύνουμε τυπικές προκλήσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα
Μοτέρ κινούμενο με
Εικονίδιο βέλους
Πλοηγηθείτε στην τεχνογνωσία μας σε Επαγγελματικά οχήματα

Φαίνεται ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζει τις τελευταίες τεχνολογίες. Για να δείτε αυτήν την ενότητα σωστά, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης.

Smart BMS CL 12/100

Συνδυάστε με ασφάλεια οποιονδήποτε εναλλακτήρα με Smart μπαταρίες λιθίου.

Δείτε μια ποικιλία διαγραμμάτων δημοφιλών συστημάτων για οχήματα
Λήψη του εγχειριδίου μας
Εικονίδιο λήψης
Εις βάθος σύγκριση

Η άποψη ενός ειδικού: Μπαταρίες λιθίου ή AGM

Εμφάνιση περισσότερων Carret icon
Φορτιστής DC-DC

Φόρτιση επαγγελματικής μπαταρίας λειτουργίας με τη μονάδα Orion-TR Smart.

Επαγγελματίας Victron

Εγγραφείτε για το επόμενό μας διαδικτυακό σεμινάριο ή εκπαίδευση.

Λήψη του φυλλαδίου μας

Δείτε όλα μας τα προϊόντα Επαγγελματικών Οχημάτων και περισσότερες διαμορφώσεις.

Victron connect

Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο και πλήρης έλεγχος με την εφαρμογή μας VictronConnect

Παραδείγματα λύσεων από τους συνεργάτες μας

Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας

Βρείτε τον πλησιέστερο αντιπρόσωπο

Το καθιερωμένο μας παγκόσμιο δίκτυο των τοπικών Επαγγελματιών Victron είναι εξειδικευμένο για να βοηθά στην εύρεση της βέλτιστης λύσης για την πρόκληση που αντιμετωπίζετε.

Βασιστείτε στην παγκόσμια υπηρεσία μας

Στη Victron θεωρούμε απαραίτητη την ταχεία και αξιόπιστη εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το παγκόσμιο δίκτυο Victron Professionals διαθέτει το υψηλότερο επίπεδο τεχνικής τεχνογνωσίας και δεσμεύεται να παρέχει επισκευές όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε το ταξίδι σας, οπουδήποτε κατευθύνεστε.